I Solisti del Vento
Producties
...


BEFORE I DIE

In de zomer van 2017 reist de bijzondere en hartstochtelijke muziektheaterproductie Before I Die van Kameroperahuis en I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp langs enkele Nederlandse festivals. In 2018 is de voorstelling te zien in Vlaanderen.

In de voorstelling gaan aria's van Madama Butterfly en Norma - gearrangeerd voor een intieme kamermuzieksetting - een dialoog aan met een nieuw geschreven monoloog voor een man.

Madama Butterfly en Norma: twee onvergetelijke personages uit de gelijknamige opera’s van Puccini en Bellini, die beiden tragisch stierven voor de liefde. Wat gebeurde er na hun heengaan? In Before I Die komen de vrouwen terecht in de koortsdroom van de man die hen tot deze wrede daad bracht. De ex geliefden worden met elkaar geconfronteerd. Ze worden alle drie geplaagd door vragen en kunnen nog geen vrede sluiten met hun verleden. Via de aria’s herbeleven ze samen hun liefdesdrama. Hoe kon het allemaal zo vreselijk mis gaan? Wat is ieders kant van het verhaal? Is er sprake van schuld of onschuld, of is het niet zo zwart-wit? Of die route nu via verwijt of verzoening leidt, uiteindelijk willen Madama Butterfly en Norma erkenning krijgen en rustig wegglijden in de dood. Op de tonen die hen het liefst waren.

De première van Before I Die vindt plaats tijdens Operadagen Rotterdam. Daarnaast is de productie te zien op het Oranjewoud Festival en tijdens Stadsfestival Zwolle.

Een productie van I SOLISTI en Kameroperahuis


Regiedebuut Mart van Berckel
Before I Die is het regiedebuut van Mart van Berckel op de Operadagen Rotterdam. Hij won met zijn afstudeervoorstelling Play Maids in 2016 de publieksprijs op festival Körber Studio Junge Regie in Hamburg.

Cast & Crew
Lies Colman (Muziek & Concept); Anna Maria Versloot (Schrijver, Regisseur); Mart van Berckel (Regisseur); Vera Selhorst (Scenograaf); Dymph Boss (Kostuum- en Decorontwerper); Doriene Marselje (Harpiste); Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini (Compositie); Laura Bohn (Norma) en Astrid Stockman (Madama Butterfly) (Zang); Reinier Demeijer (De Man) (Acteur); Nele Delafonteyne (klarinet en muzikale leiding), Lieve Goossens (fluit), Diechje Minne (hoorn), Lieselot Watté (cello) en Doriene Marselje (harp); Peter te Nuyl (Dramaturgie en coaching)

Campagnebeeld:
Erik Franssen

Terug

...
...
...

speellijst
datum uur locatie plaats info & tickets
13/05/2017 20.30 zaal HetGevolg Turnhout try-out
15/05/2017 19.00 Rotterdam Operadagen Rotterdam première
16/05/2017 20.30 Rotterdam Operadagen Rotterdam voorstelling
04/06/2017 20.00 Oranjewoud Festival Heerenveen voorstelling
05/06/2017 14.00 Oranjewoud Festival Heerenveen voorstelling
31/08/2017 ntb Stadsfestival Zwolle voorstelling
01/09/2017 ntb Stadsfestival Zwolle voorstelling
02/09/2017 ntb Stadsfestival Zwolle voorstelling
03/09/2017 ntb Stadsfestival Zwolle voorstelling